3 beste (en voordeligste!) proteine poeder webshops van 2023

Whey protein shake drink cup


Je hebt de term proteïne poeder vast al eens voorbij horen komen. Proteine poeder, ook wel eiwitpoeder genoemd, wordt vaak door sporters gebruikt om de eiwitten in hun lichaam aan te vullen na een workout. Mensen die fan zijn van de sportschool nemen bijvoorbeeld wel eens een protein shake. 

Maar waarom nuttigt men dit bodybuilding supplement? En werkt het wel echt? Wij duiken dieper in dit onderwerp en delen een lijst met de 6 beste proteine poeder winkels van 2023.
 

Wat is Proteine poeder?

Proteine poeder, in de volksmond ook wel sport poeder genoemd, is een poeder met een hoge concentratie aan eiwitten. De eiwitten in deze poeder ontstaan door eiwitten te onttrekken uit een eiwitbron. Deze eiwitten zijn opgebouwd uit aminozuren en hebben verschillende belangrijke functies binnen het lichaam.
 

Functies van eiwitten:

 • Stofwisseling: Oefenen een belangrijke functie uit bij het omzetten van voedingsstoffen in energie.
 • Transport: Eiwitten helpen stoffen te transporteren tussen cellen.
 • Celstructuur: Eiwitten zorgen ervoor dat de celstructuur intact worden gehouden.
 • Spierherstel: Tijdens het sporten ontstaan er kleine scheurtjes in de spieren. Ook wel te merken als ‘spierpijn’. Eiwitten helpen de spieren sneller te herstellen.
 • Spiergroei: Eiwitten stimuleren de aanmaak van spierweefsel. Hierdoor kunnen spieren groeien.


Creatine kopen: Wat is het?

Creatine is een stof die een belangrijke functie uitoefent als het op de energievoorziening van de spieren aankomt. Het geeft je spieren meer kracht en energie. Creatine wordt door het lichaam aangemaakt door verschillende aminozuren. 

Wil je nog intenser trainen dan kan een supplement creatine jou hierbij helpen. Het geeft je meer energie voor jouw workout. Uit onderzoek is gebleken dat creatine supplementen bij voldoende inname van eiwitten de spiergroei verder kan bevorderen.

Creatine gebruiken in protein shake

Soorten proteine poeder

Er zijn verschillende soorten eiwitpoeder met verschillende functies. Zo zijn er poeders van dierlijke en plantaardige afkomst. Het is tegenwoordig mogelijk om proteine poeder te onttrekken uit melk, kaas, erwten, rijst, aardappel, hennep, soja of vis. Zo ontstaan er dus talloze soorten poeder. Welke moet je nu kiezen? Wij nemen ze met je door:
 

Whey protein

Een dierlijk eiwit dat afkomstig is uit melk. Het voordeel van deze poeder is dat deze snel kan worden opgenomen door ons lichaam. Een voordelig aminozurenprofiel voor spieropbouw en spierherstel. Ideaal dus als je net een intense workout achter de rug hebt. 

Deze soort komt vaak voor in verschillende smaken. Denk maar eens aan aardbei of vanille. Er zijn dus zoetstoffen en kleurstoffen toegevoegd.
 

Whey isolaat

Whey isolaat is een puurdere vorm van Whey protein. Bij whey isolaat s het eiwit verder onttrokken aan de bron. Deze vorm bevat dus meer eiwit (vaak meer dan 85%). Dat houdt ook in dat whey isolaat minder koolhydraten bevat dan whey protein. 
 

Caseine (casein protein)

Een ander dierlijk eiwit welke ook afkomstig is van melk is caseine. Deze vorm heeft een eiwitgehalte van 80%. Het verschil tussen caseïne en whey protein is dat deze andere aminozuren bevatten. Deze soort kan bovendien minder goed verteerd worden door het lichaam waardoor opname langer duurt. Ook deze soort draagt bij aan spiersynthese.
 

Collageen

Liquide vorm. Eiwitten van hoge kwaliteit. Completer aminozurenprofiel waardoor de eiwitten kunnen bijdragen aan verschillende lichaamsprocessen. Zowel dierlijke als plantaardige varianten zijn mogelijk.

Erwten proteine (pea protein)

Afkomstig van gele spliterwten en is dus plantaardig. Ideaal voor vegetarische of veganistische sporters.

Gemakkelijk te verteren en bevat alle essentiële aminozuren voor de lichaamsfuncties waarbij eiwitten betrokken zijn. Ook is deze poeder een bron van vezels. In tegenstelling tot rijst proteine poeder bevat erwten proteine ook het eiwit lysine, welke nodig is voor de synthese van hormonen en antistoffen.
 

Rijst proteine

Afkomstig uit rijstkorrels. Het voordeel is dat deze vorm van proteïne glutenvrij is, weinig koolhydraten en vetten bevat, en gemakkelijk verteerbaar is. Ideaal voor vegetariërs of mensen met aandoeningen in het spijsverteringskanaal.
 

Soja proteine 

Soja proteïne, nog een optie voor vegetariërs, is onttrokken aan sojabonen en bevat alle 9 essentiële aminozuren. Dat houdt in dat alle functies die eiwitten binnen het lichaam uitoefenen door soja proteine worden gestimuleerd.

Proteine poeder toevoegen

Let hierop bij het selecteren van proteïne poeder

Nu je het een en ander weet over proteïne poeder en eiwitten, kun je een keuze maken in de sport poeder die het beste bij jou past. 

De volgende vragen kunnen jou helpen een keuze te maken:

 • Welke essentiële aminozuren bevat de peder?
 • Zijn er andere ingrediënten toegevoegd?
 • Waar is het eiwit van afgeleid? Is het plantaardig of dierlijk?
 • Heeft het de gewenste smaak?
 • Valt de prijs binnen jouw budget?

De beste webshops van 2023

Ben jij een echte sportschool fanaat, dan heb je misschien wel eens gekeken naar het aanschaffen van eiwitpoeder zodat je jouw eigen protein shakes kunt maken. Maar welke moet je nu kiezen? En welke webshops bieden kwaliteit aan voor de laagste prijs? Lees hier meer over de 3 winkels die het beste uit de test zijn gekomen:

My Protein

My Protein is een van de meest populaire webwinkels van het moment. De webshop biedt een breed assortiment aan eiwitten aan, waaronder: MyProtein clear whey isolate, MyProtein creatine monohydrate, en plantaardige proteine poeders. 

De webwinkel biedt talloze acties aan, waaronder de huidige My Protein kortingscode waarmee je wel 25% kunt besparen op jouw aankoop. En daar stop het niet bij, ook kun je gebruik maken van gratis verzending wanneer jouw aankoopwaarde hoger is dan €40! 

Meer weten over de aangeboden poeders? De MyProtein klantenservice staat dagelijks voor jou klaar.

Body en Fit

Body en Fit is een complete winkel voor iedereen die veel waarde hecht aan zijn gezondheid en fitness. De webshop biedt naast alle bekende dierlijke en plantaardige proteine poeders, ook verschillende eiwit snacks aan. Zo kun je er ook protein repen aanschaffen in verschillende smaken. 

Daarnaast is deze webshop zeer voordelig. Je krijgt daadwerkelijk waar voor je geld. Zeker nu je een Body en Fit kortingscode t.w.v. €10 ontvangt wanneer je je inschrijft voor de nieuwsbrief. 

Bodylab

Bodylab is geheel gefocust op gezondheid en het creëren van spiermassa. De creatine poeder is dan ook erg geliefd bij haar klanten. Dit supplement biedt extra energie voor jouw workout. Ook zijn andere supplementen te verkrijgen met gratis verzending wanneer jouw bestelling meer dan €60 bedraagt.

 • September 28, 2022
Niba

Niba LHR

Abonneer u op het Marketingblog van Kortingscop